Din varukorg är tom.

Danske Bank höjer säkerheten i sina WebServices

Posted on: April 03, 2020 14:32pm
Comments: 0

Nödvändig uppdatering av SafeLink Corporate för fortsatt kommunikation av filer med Danske Bank WebServices efter den 30 sep 2020
 
Danske Bank arbetar ständigt med att förbättra tjänster och har nu genomfört en uppgradering av säkerheten i kommunikationssättet WebServices.
 
Danske Bank WebServices är alltså det kommunikationssätt som SafeLink Corporate använder för filkommunikation direkt mot Danske Bank. Filkommunikation med t.ex. BankgiroLink eller Nordea påverkas inte av detta. 
 
Denna säkerhetsuppgradering hos banken innebär att de kunder som använder SafeLink Corporate för Danske Bank måste uppdatera sin SafeLink Corporate-installation till senaste version (v8.3.1). Senast 2020-09-30 måste uppdateringen vara klar, eftersom äldre versioner inte kan användas för att sända och hämta filer mot Danske Bank efter detta datum.  
 
Länk till instruktion för att uppdatera SafeLink Corporate: Steg för steg - så uppdaterar du till SafeLink Corporate v8.3.1
 
Även kunder som använder SafeLink PFR för att kommunicera med Danske Bank WebServices anmodas kontakta vår support för att få hjälp. 
 
[Teknisk information]
Danske Bank kommer att stänga ner säkerhetsprotokollen TLS v1.0 och TLS v1.1 efter ovan nämnda datum.
Uppdateringen av SafeLink Corporate innebär bl.a. att SafeLink Corporate bygger på .Net Framework v4.8 i vilket TLS v1.2 alltid är påslaget, vilket inte varit fallet i äldre .Net-versioner. Den senaste versionen av SafeLink innehåller därtill förbättrad funktionalitet och felrättningar. 
 

Nyheter

Nordea kommunicerar ut att de kommer att byta sina SSH-nycklar, vilka används i SFTP-filöverföring. Bytet i... läs mer
God jul till er alla önskar vi FS Technology! Vi har öppet som vanligt under mellandagarna.  
I tidningen Resultat (#03 2020) finns en artikel om arkivering av bankfiler, d.v.s. de filer som hanteras i SafeLink-... läs mer